Kandaraan Infrabeureum

Infrared Vehicle

Katerangan pondok:

Fungsi pemanasan calakan.
fungsi timer diagnostik.
Deteksi kaluaran fungsi kaluaran Alarm.
Komunikasi runtuyan RS 485.
99,9% precision pikeun separation Vehicle.
Peunteun panyalindungan: IP67.


Rincian produk

Tag produk

LHAC
LHN1
LHA1

fitur produk

Fitur Dkaterangan
Receiving beamkakuatandetéksi 4 tingkat kakuatan beam diatur, éta merenah pikeun instalasi jeung perawatan lapangan.
Dfungsi iagnosis LEDs diagnostik nyadiakeun sarana basajan ngawas kinerja sensor.
Kaluaran Dua kaluaran diskrit(Dkaluaran etection sarta kaluaran alarem, NPN / PNP pilihan),tambahEIA-485 komunikasi serial.
fungsi Shielding Chiji otomatis ngadeteksi gagalna emitter atawa panarima jeung kaayaan polusi lénsa, éta masih bisa dianggo dina kaayaan gagal, dina waktos mean ngirim kaluar parentah peringatan sarta outputs alarem.

1.1 komponén produk
Produk ngawengku komponén handap:
● Emitter jeung panarima;
● Hiji 5-inti (emitor) jeung hiji 7-inti (panarima) gancang-pegatkeun kabel;
● panutup ditangtayungan;

1.3 Prinsip kerja produk
Produk utamana diwangun ku panarima jeung emitter, ngagunakeun prinsip counter némbak.
Panarima sareng emitor gaduh jumlah anu sami tina LED sareng sél fotoéléktrik, LED dina emitor sareng sél fotoéléktrik dina panarima sinkron keuna, nalika lampu diblokir, sistem ngahasilkeun kaluaran.

spésifikasi produk

Contens spésifikasi
Oangka sumbu ptical (beam);jarak sumbu optik;panjang scanning 52;24 mm;1248 mm
Epanjangna deteksi éféktif 4 ~ 18m
Sensitipitas objék minimum 40 mm(scan langsung)
tegangan suplai 24v DC±20%;
suplaiayeuna 200mA
Dkaluaran iscrete Transistor PNP / NPN sadia,outputs deteksi na outputs alarem,150mA max.(30v DC
EIA-485 kaluaran EIA-485 komunikasi serial ngamungkinkeun komputer pikeun ngolah data scan sarta status sistem.
Ioutputs lampu indikator Wlampu status orking (beureum), lampu kakuatan (beureum), lampu kakuatan beam narima (beureum jeung konéng unggal)
Rwaktos esponse 10 ms(Lempengnyeken
Diménsi(panjang * lebar * jangkungna) 1361 mm× 48 mm× 46 mm
Operasikaayaan Suhu:-45~ 80℃,kalembaban relatif maksimum:95%
Construksi aluminumperumahan jeung finish anodized hideung;jandéla kaca toughened
Peunteun lingkungan IEC IP67

instruksi lampu indikator

Lampu LED dianggo pikeun nunjukkeun status kerja sareng status gagalna produk, emitor sareng panarima gaduh jumlah lampu indikator anu sami.Lampu LED dipasang di luhureun emitor sareng panarima, anu dipidangkeun dina gambar 3.1.
Instruction manual (10)

Diagram 3.1instruksi lampu indikator (status gawé;kakuatancahayaan)

Lampu indikator

emitor

panarima

Gawe(beureum:Lampu status gawé on:cahayaanlayarjalan abnormally*peureum:cahayaanscreepn jalan normal on:cahayaanlayardiblokir**peureum:cahayaanlayarteu diblokir
Panas (beureum:Plampu ower on:narima beam nyaetakuat (gain kaleuleuwihan leuwih ti8)kedip-kedip:narima beam nyaeta pingsan(kauntungan kaleuleuwihan nyaétaLangkung sakedikti 8)

Catetan: * lamun layar lampu jalan abnormally, outputs alarem dikirim kaluar;** lamun jumlah sumbu optik anudipeungpeukleuwih badag batanjumlah beam set, outputs deteksi ngirim kaluar.

Diagram3.2 instruksi lampu indikator(narima kakuatan beam/cahayaan

Lampu indikator

Emitter jeung panarima

remarking

(①Beureum, ②konéng) ①Pareuman,②pareum:gain kaleuleuwihan: 16 1 dina panjangna 5m, gain kaleuleuwihan leuwih ti 16;dina panjangna deteksi maksimum, gain kaleuleuwihan 3,2 lamun gain kaleuleuwihan kirang ti8, anuplampu ower hurung.
①on,②pareum:kauntungan kaleuleuwihan: 12
①pareum,②on:kauntungan kaleuleuwihan: 8
① asup, ② asup:kauntungan kaleuleuwihan: 4

 

dimensi produk na hookup

4.1 dimensi produk ditémbongkeun dina gambar 4.1;
4.2 hookup produk ditémbongkeun dina gambar 4.2

Instruction manual (5)
Instruction manual (7)

parentah deteksi

5.1 Sambungan
Kahiji, nyetél panarima tur emitter tina layar lampu nurutkeun inohong 4.2, tur pastikeun sambungan katuhu (kakuatan off nalika nyambungkeun), lajeng, nyetel emitter jeung panarima nyanghareupan nyanghareupan dina jarak éféktif.

5.2 Ngajajar
Hurungkeun kakuatan (24v DC), sanggeus dua kedip-kedip tina lampu indikator layar lampu, lamun lampu kakuatan (beureum) tina emitor jeung panarima hurung, bari lampu status gawé (beureum) pareum, layar lampu bakal. dijajarkeun.
Lamun lampu status gawé (beureum) tina emitter hurung, emitter jeung (atawa) panarima bisa boga gangguan, sarta diperlukeun pikeun repaired deui ka pabrik.
Lamun lampu status gawé (beureum) panarima hurung, layar lampu bisa jadi teu dijajarkeun, mindahkeun atawa muterkeun panarima atawa emitter lalaunan jeung niténan, nepi ka lampu status gawé panarima pareum (lamun teu bisa dijajarkeun sanggeus. lila-lila, hartina kudu dibebenah deui ka pabrik).
Perhatosan: henteu aya obyék anu diidinan salami prosés alignment.
Cahaya kakuatan pancaran anu nampi (beureum sareng koneng masing-masing) tina emitor sareng panarima aya hubunganana sareng jarak kerja nyata, para nasabah kedah ngatur dumasar kana panggunaan anu saleresna.Leuwih jéntré dina diagram 3.2.

5.3 Deteksi layar cahaya
Deteksi kedah dijalankeun dina jarak anu efektif sareng jangkungna deteksi layar cahaya.
Ngagunakeun objék anu ukuranana 200 * 40mm pikeun ngadeteksi layar lampu, deteksi bisa dioperasikeun mana antara emitter jeung panarima, ilaharna di tungtung panarima, nu leuwih gampang pikeun niténan.
Salila deteksi, ngadeteksi tilu kali dina laju konstan (> 2cm/s) ngeunaan objék.(sisi panjang jejeg balok, puseur horizontal, luhur-handap atawa handap-up)
Salila prosés, lampu status kerja (beureum) tina panarima kedah on sadaya waktu, pernyataan nu pakait jeung outputs deteksi teu kudu robah.
Layar lampu tiasa jalan normal nalika minuhan sarat di luhur.

Penyesuaian

Upami layar cahayana Henteu dina kaayaan kerja anu pangsaéna (tingali gambar 6.1 sareng diagram6.1), eta kudu disaluyukeun.See gambar 6.2.

Instruction manual (8)

1,Tanjeunna arah horizontal: ngaluyukeun ditangtayunganpanutup: 4 loosen kacangof dibereskeunpdisimpenchassis panutup, rotasi manual tina panutup ditangtayungan;

Saluyukeuncahayaanlayar: unclip screw adjustment tingkat katuhu, sarta tighten kéncatingkatnyaluyukeunmentscrew searah jarum jam pikeun nyaluyukeuncahayaanlayar.Sabalikna, saluyukeun malikcahayaanlayar.PAy perhatian pikeun nyaluyukeun jumlah kénca, screw katuhu;

2,Tanjeunna arah nangtung: 4 loosen nutof chassis panutup ditangtayungan dibereskeun, 4 screw adjustment nangtung pikeun ngaluyukeun instalasi dina chassis nu;

3,To niténan indikator kaayaan, kacahayaanlayar dina kaayaan kerja pangalusna, tighten nu chassis ngalereskeun kacangan sarta sakabeh screws leupas.

Instruction manual (9)

Set pabrik

Parameter di handap ieu tiasa dirobih ngalangkungan antarmuka serial EIA485, set pabrik nyaéta:
1 Nalika dipicu kaluaran, panutup kontinyu sumbu optik angka N1=5;
2 Nalika sumbu optik N1-1 kontinyu (minimum 3) ditutupan, waktos alarem lepat: T = 6(60s);
3 Jenis kaluaran deteksi: NPN biasana kabuka;
4 Jenis kaluaran alarem: NPN biasana muka;
5 Pendekatan nyeken: scan langsung;

panganteur komunikasi serial

8.1 panganteur komunikasi serial
● EIA485serial panganteur,half-duplex komunikasi Asynchronous;
● Laju Baud: 19200;
● Format karakter: 1 bit mimiti, 8 bit data, 1 bit eureun, euweuh parity, ngirim sareng nampa data ti mimiti low
8.2 Ngirim sareng nampi format data
● format Data: sakabéh data téh format héksadesimal, unggal ngirim jeung narima data ngawengku: 2 paréntah bait nilai, 0 ~ sababaraha data bait, 1 pariksa kode bait;
● 4 ngirim jeung narima Paréntah dina total, ditémbongkeun saperti dina diagram 8.1

Diagram 8.1
Nilai pesenan
(héksadesimal) harti Format data (pikeun layar lampu panganteur serial)
narima (héksadesimal) ngirim (héksadesimal)*
0x35, 0x3A Inpormasi kaayaan layar cahaya diatur 0x35, 0x3A, N1, T, B, CC 0x35, 0x3A, N, N1, T, B, CC
0x55, 0x5A Inpormasi kaayaan layar cahaya ngirimkeun 0x55, 0x5A, CC 0x55, 0x5A, N, N1, T, B, CC
0x65,0x6A Inpormasi sinar layar cahaya ngirimkeun (intermittent) 0x65,0x6A,n,CC 0x65,0x6A,n,D1,D2,…,Dn,CC
0x95, 0x9A Inpormasi sinar layar cahaya ngirimkeun (terus-terusan) 0x95,0x9A,n,CC 0x95,0x9A,n,D1,D2,…,Dn,CC

N1 Lamun geus dipicu kaluaran, jumlah nu terus kaluar balok, 0 < N1 < 10 jeung N1 < N ;
T Waktos dimana sinar N1-1 kontinyu cahayana dipareuman(10*T detik),kaluaran alarm dina waktosna, 0<T <= 20;
B Deteksi kaluaran (bit 0, panarima), 0 (bit 1), kaluaran alarm (bit 2, emitor) muka / nutup tanda, 0 buka rutin, 1 nutup rutin.Tanda tipe scan(bit 3),0 scan lempeng,1 scan silang.0x30 ~ 0x3F.
N Jumlah total balok;
n Jumlah bagian anu diperlukeun pikeun ngirimkeun informasi tina balok (8 balok ngawangun hiji bagian), 0 < n <= N/8, lamun N/8 boga sésa, tambahkeun hiji bagian;
D1,…,Inpormasi Dn unggal bagian balok(pikeun unggal balok,konduksina 0,panutupna 1;
Kode cék CC 1 Byte, nyaéta jumlah sadaya nomer sateuacanna (héksadesimal) sareng ngaleungitkeun 8 anu luhur.

8.3 Parentah pikeun ngirim jeung narima data
1 Setélan inisialisasi layar cahaya nyaéta mode panarimaan komunikasi serial, disiapkeun pikeun narima data.Unggal waktos nampi hiji data, nurutkeun parentah narima data, nyetél eusi data tur nyetel mode komunikasi serial pikeun ngirim, lajengkeun data dikirim.Saatos data dikirim, setel mode komunikasi serial pikeun narima deui.
2 Ngan lamun narima data nu bener, prosés ngirim data dimimitian.Data anu salah anu ditampi kalebet: kode cek anu salah, nilai pesenan anu salah (sanes salah sahiji 0x35, 0x3A / 0x55, 0x5A / 0x65, 0x6A / 0x95, 0x9A));
3 Setélan initialization tina sistem customer urang diperlukeun janten komunikasi serial mode ngirim, unggal waktu sanggeus data dikirim, set mode komunikasi serial pikeun nampa geuwat, nyiapkeun pikeun narima data nu dikirimkeun layar lampu.
4 Nalika layar lampu nampi data anu dikirim ku sistem palanggan, kirimkeun data saatos siklus scanning ieu.Ku alatan éta, pikeun sistem customer urang, sanggeus ngirim data unggal waktu, normal, kudu mertimbangkeun 20 ~ 30ms ngantosan narima data.
5 Pikeun paréntah set inpormasi kaayaan layar cahaya (0x35, 0x3A), kusabab kedah nyerat EEPROM, bakal aya waktos langkung seueur anu dianggo pikeun ngirim data anu badé diséépkeun.Pikeun paréntah ieu, nyarankeun customer mertimbangkeun ngeunaan 1s ngantosan narima data.
6 Dina kaayaan normal, sistem palanggan bakal sering nganggo paréntah transmisi inpormasi sinar layar cahaya (0x65, 0x6A / 0x95, 0x9A), tapi setélan inpormasi kaayaan layar lampu (0x35, 0x3A) sareng paréntah transmisi (0x55, 0x5A) dianggo nalika. diperlukeun.Ku alatan éta, lamun teu perlu, kacida nyarankeun teu dipaké dina sistem customer (utamana layar lampu kaayaan paréntah setting informasi).
7 Kusabab mode antarmuka serial EIA485 nyaéta half-duplex asynchronous, prinsip kerja ngirim intermittent na (0x65,0x6A) sareng ngirim kontinyu (0x95, 0x9A) aya dina kecap ieu:
● Intermittent ngirim: Salila initialization nu, nyetel panganteur serial pikeun nampa, nalika paréntah ti sistem customer geus narima, nyetel panganteur serial pikeun ngirimkeun.Lajeng ngirim data dumasar kana paréntah narima, sanggeus ngirim data, antarbeungeut serial bakal ngareset pikeun nampa.
● Kontinyu ngirim: lamun nilai paréntah narima téh 0x95, 0x9A, mimitian kontinyu ngirim informasi beam layar lampu.
● Dina kaayaan ngirim kontinyu, lamun saha sahiji sumbu optik dina layar lampu ieu diteundeun kaluar, ngirim kaluar data serial dina kaayaan anu unggal bunderan scanning téh leuwih bari panganteur serial sadia, di Samentara éta, antarbeungeut serial bakal disetel pikeun ngirimkeun.
● Dina kaayaan ngirim kontinyu, lamun euweuh sumbu optik dina layar lampu diteundeun kaluar jeung panganteur serial sadia (sanggeus ngirimkeun data ieu), panganteur serial bakal disetel ka nampa, ngantosan data narima.
● Awas: dina kaayaan ngirim kontinyu, sistem customer sok sisi nu narima data, nalika ngirimkeun diperlukeun, éta ngan bisa lumangsungna dina kaayaan yén layar lampu teu diteundeun kaluar sarta kudu réngsé dina 20 ~ 30ms sanggeus data narima, disebutkeun, eta bisa ngabalukarkeun masalah komunikasi serial nu teu bisa diprediksi, sarta eta bisa ngabalukarkeun karuksakan tina panganteur serial, lamun éta goréng.

Parentah pikeun Layar Lampu sareng kumaha komunikasi sareng PC

9.1 Ihtisar
Lampu-Layar dipaké pikeun nyetél komunikasi antara LHAC runtuyan layar lampu na PC, jalma bisa nyetél jeung ngadeteksi status gawé layar lampu ngaliwatan Lampu-layar.

9.2 Pamasangan
1 Sarat pamasangan
● Sistem operasi Windows 2000 atawa XP dina basa Cina atawa Inggris;
● Boga RS232 serial interface (9-pin) ;
2 Léngkah-léngkah pamasangan
● Buka polder: software komunikasi PC\installer;
● Klik file install, install Light-Screen;
● Lamun geus boga Lampu-Layar,masang executes ngahapus operasi firstly, teras reinstall software nu
● Salami pamasangan, anjeun kedah netepkeun diréktori pamasangan heula, teras klik Teras pikeun masang

9.3 parentah operasi
1 Klik "start", manggihan "program(P)\Light-Screen\Light-Screen", sangkan Lampu-Screen kana operasi;
2 Saatos ngoperasikeun Lampu-Screen, mimiti muncul antarmuka anu dipidangkeun dina gambar 9.1, antarmuka kénca;klik panganteur atawa antosan 10 detik, gambar di sisi katuhu inohong 9.1 mucunghul.

Instruction manual (1)

3 asup ngaran pamaké: abc, kecap akses: 1, teras klik "konfirmasi", asupkeun panganteur gawé tina layar Lampu, ditémbongkeun saperti dina gambar 9.2 jeung gambar 9.3.

Instruction manual (4)

Gambar 9.2 Antarmuka kerja tampilan digital

Instruction manual (6)

Gambar 9.3 Grafik tampilan panganteur gawé

4 Antarmuka kerja tampilan dianggo pikeun ningalikeun inpormasi damel sareng inpormasi status layar cahaya, langkung rinci dina kecap ieu:
● System kaayaan kerja: statebox ayeuna nunjukkeun naha komunikasi serial normal atawa henteu,klik sistem timer checkbutton, neruskeun hiji test serial;
● Baca layar cahaya: klik tombol baca manual, baca informasi status layar lampu sakali;
● Setélan transmisi Beam: bagian transmisi beam susunan susunan nepi jumlah bagian tina ngirimkeun beam, nalika tombol beam dibaca dihurungkeun, kontinyu ngirim informasi beam;
● Inpormasi status layar cahaya: nunjukkeun jumlah total sinar layar cahaya, jumlah sinar kontinyu anu diblokir, waktos alarm blok, (waktos alarem lepat kirang tina sinar N1-1 kontinyu anu diblokir), tanda sapertos deteksi kaluaran, kaluaran kakuatan beam (teu kapake), kaluaran alarem sesar rutin muka / nutup tanda jeung tipe scanning (straight scanning / cross scanning), jsb
● Tampilan digital (gambar 9.2): lampu indikator (susun dumasar bagian, sumbu optik handap mangrupa kahiji) nunjukkeun pernyataan unggal beam urang, lampu hurung lamun diblokir, lampu pareum lamun teu diblokir.
● tampilan grafik (angka 9.3): mintonkeun bentuk objék nu ngaliwatan layar lampu dina hiji periode waktu.
● Konsol tampilan grafis:pilih warna grafik (seleksi foreground- warna latar tukang grafik (seleksi tukang-), lebar waktu jandela tampilan (waktu X sumbu-X), jsb lamun grafik tampilan (tombol hurung, ngamimitian ngumpulkeun data sareng tampilan.
5 Nalika nyieun setélan parameter pilihan / menu parameter sistem, tampilan parameter panganteur setelan (gambar 9.4), dina urutan pikeun ngeset parameter gawé layar lampu, leuwih rinci aya dina kecap di handap ieu:
● parameter layar lampu diatur: Nyetél jumlah beam nu diteundeun kaluar terus, block waktos alarem, mode kaluaran unggal tanda, jsb Di antarana: tanda kayaning kaluaran deteksi kaluaran kakuatan beam (teu kapake), kaluaran alarem sesar anu rutin. ditutup nalika dipilih (gaduh√ di jero kotak), jinis scanning nyaéta cross scanning nalika dipilih.;
● tampilan parameter layar lampu: mintonkeun tanda tina layar lampu, kayaning jumlah total beam, jumlah beam nu diblokir terus-terusan, block waktos alarm, outputs deteksi, outputs kakuatan beam (teu kapake), outputs alarem sesar rutin. tanda buka/tutup jeung tipe scanning (cross scan/straight scan), jsb.
● Saatos nyetél parameter layar lampu, klik tombol konpirmasi, tampilan reset kotak parameter layar lampu, klik tombol konfirmasi tina kotak, pikeun ngeset parameter curtain lampu, klik ngabolaykeun tombol, upami anjeun teu hoyong nyetél éta. paraméter.
● Klik tombol ngabolaykeun dina panganteur setelan parameter kaluar panganteur ieu.

Instruction manual (2)

Komunikasi antara layar lampu sareng PC

10.1 Sambungan antara layar cahaya sareng PC
Anggo konverter EIA485RS232 pikeun nyambungkeun, sambungkeun stop kontak 9-inti konverter sareng antarmuka serial 9-pin PC, tungtung anu sanésna konverter nyambung sareng garis antarmuka serial EIA485 (2 garis) tina layar cahaya (ditémbongkeun dina gambar 4.2). ).Sambungkeun TX + kalawan SYNA (garis héjo) panarima tina layar lampu, nyambungkeun TX- kalawan SYNB (garis abu) tina panarima tina curtain lampu.

10.2 Komunikasi antara layar cahaya sareng PC
1 Sambungan: sambungkeun emitter jeung panarima ditémbongkeun saperti dina gambar 5.2, tur pastikeun sambungan nu bener (pareum bari nyambungkeun kabel), Nyetél emitter jeung panarima nyanghareupan nyanghareupan jeung nyieun alignment.
2 Daya dina layar lampu: hurungkeun catu daya (24V DC), ngantosan layar lampu kana kaayaan kerja normal (detail langkung seueur dina bagian 6, instruksi deteksi)
3 Komunikasi sareng PC: ngajalankeun program Light-Screen, nurutkeun bagian 9, parentah Light Screen sareng cara komunikasi sareng PC.

10.3 Deteksi status sareng setelan parameter layar cahaya
1 Deteksi status kerja layar cahaya ngaliwatan antarmuka tampilan digital: ngagunakeun obyék anu ukuranana 200 * 40mm gerak dina unggal sumbu optik, lampu indikator dina antarmuka tampilan digital hurung atanapi mareuman saluyu (baca sinar(读取光束) )Tombol kedah dihurungkeun salami operasi)
2 Nalika nganggo antarmuka pangaturan parameter pikeun ngeset parameter layar cahaya, anjeun kedah nengetan bagian 9, petunjuk Layar Cahaya sareng cara komunikasi sareng PC.


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Produk patali