CET-DQ601B Charge Amplifier

CET-DQ601B Charge Amplifier

Katerangan pondok:


Rincian produk

Tag produk

Tinjauan fungsi

CET-DQ601B
panguat muatan nyaéta panguat muatan saluran anu tegangan kaluaran sabanding jeung muatan input.Dilengkepan sensor piezoelektrik, éta bisa ngukur akselerasi, tekanan, gaya jeung jumlah mékanis séjén objék.Hal ieu loba dipaké dina conservancy cai, kakuatan, pertambangan, transportasi, konstruksi, gempa, aerospace, pakarang jeung departemén séjén.Instrumén ieu mibanda ciri di handap.

1) .Strukturna lumrah, sirkuit dioptimalkeun, komponén utama jeung panyambungna diimpor, kalawan precision tinggi, noise lemah sareng drift leutik, ku kituna pikeun mastikeun kualitas produk stabil sarta dipercaya.
2).Ku ngaleungitkeun input atenuasi tina kapasitansi sarimbag kabel input, kabel tiasa diperpanjang tanpa mangaruhan akurasi pangukuran.
3).kaluaran 10VP 50mA.
4) .Rojongan 4,6,8,12 channel (opsional), DB15 sambungkeun kaluaran, tegangan gawe: DC12V.

Picture

Prinsip gawé

CET-DQ601B panguat muatan diwangun ku tahap konversi muatan, tahap adaptif, low pass filter, high pass filter, final power amplifier tahap overload jeung catu daya.Th:
1). Tahap konvérsi muatan: kalayan panguat operasional A1 salaku inti.
Panguat muatan CET-DQ601B tiasa dihubungkeun sareng sensor akselerasi piezoelectric, sensor gaya piezoelectric sareng sensor tekanan piezoelectric.Ciri umum di antarana nyaéta yén kuantitas mékanis dirobah jadi muatan lemah Q anu sabanding jeung éta, sarta kaluaran impedansi RA kacida luhurna.Tahap konvérsi muatan nyaéta ngarobih muatan kana tegangan (1pc / 1mV) anu sabanding sareng muatan sareng ngarobih impedansi kaluaran anu luhur janten impedansi kaluaran anu rendah.
Ca---Kapasitansi sénsor biasana sababaraha rébu PF, 1/2 π Raca nangtukeun frékuénsi handap wates handap sensor.

Picture 2

Cc-- output sénsor low noise kabel capacitance.
Ci--Input capacitance of amplifier operasional A1, nilai has 3pf.
Tahap konvérsi muatan A1 ngadopsi Amplifier Operasional Precision pita lebar Amérika kalayan impedansi input anu luhur, bising rendah sareng drift rendah.The feedback kapasitor CF1 boga opat tingkat 101pf, 102pf, 103pf na 104pf.Numutkeun téoréma Miller, kapasitansi épéktip anu dirobih tina kapasitansi umpan balik kana input nyaéta: C = 1 + kcf1.Dimana k nyaéta gain open-loop of A1, sarta nilai has nyaeta 120dB.CF1 nyaeta 100pF (minimum) jeung C nyaeta ngeunaan 108pf.Anggap yén input panjang kabel noise low sensor nyaeta 1000m, CC nyaeta 95000pf;Anggap sensor CA 5000pf, total kapasitansi caccic dina paralel ngeunaan 105pf.Dibandingkeun jeung C, total capacitance nyaeta 105pf / 108pf = 1 / 1000. Dina basa sejen, sensor kalawan 5000pf capacitance na 1000m kaluaran kabel sarua jeung eupan balik capacitance ngan bakal mangaruhan akurasi CF1 0,1%.Tegangan kaluaran tina tahap konvérsi muatan nyaéta muatan kaluaran sénsor Q / eupan balik kapasitor CF1, ku kituna akurasi tegangan kaluaran ngan kapangaruhan ku 0,1%.
Tegangan kaluaran tina tahap konvérsi muatan nyaéta Q / CF1, janten nalika kapasitor eupan balik nyaéta 101pf, 102pf, 103pf sareng 104pf, tegangan kaluaran nyaéta 10mV / PC, 1mV / PC, 0.1mv / pc sareng 0.01mv / pc masing-masing.

2).Tingkat adaptif
Ieu diwangun ku amplifier operasional A2 jeung sensor sensitipitas nyaluyukeun potentiometer W. Fungsi tahap ieu nya éta nalika maké sensor piezoelektrik kalawan sensitivities béda, sakabeh instrumen boga kaluaran tegangan dinormalisasi.

3).low pass filter
The kadua-urutan Butterworth filter kakuatan aktif kalawan A3 salaku inti boga kaunggulan kirang komponén, adjustment merenah tur passband datar, nu éféktif bisa ngaleungitkeun pangaruh sinyal gangguan frékuénsi luhur dina sinyal mangpaat.

4) . High pass filter
Saringan pass tinggi pasip urutan kahiji anu diwangun ku c4r4 sacara efektif tiasa ngirangan pangaruh sinyal gangguan frekuensi rendah dina sinyal anu mangpaat.

5) Panguat kakuatan ahir
Kalawan A4 salaku inti gain II, kaluaran panyalindungan circuit pondok, precision tinggi.

6).Tingkat overload
Kalayan A5 salaku inti, nalika tegangan kaluaran langkung ageung tibatan 10vp, LED beureum dina panel payun bakal kedip-kedip.Dina waktu ieu, sinyal bakal truncated sarta menyimpang, jadi gain kudu ngurangan atawa kasalahan kudu kapanggih.

Parameter téknis

1) Input ciri: muatan input maksimum ± 106Pc
2) Sensitipitas: 0.1-1000mv / PC (- 40 '+ 60dB di LNF)
3) adjustment sensitipitas sensor: turntable tilu digit nyaluyukeun sensitipitas muatan sensor 1-109.9pc/unit (1)
4) Akurasi:
LMV / unit, lomv / unit, lomy / unit, 1000mV / unit, nalika kapasitansi sarimbag kabel input kirang ti lonf, 68nf, 22nf, 6.8nf, 2.2nf masing-masing, kaayaan rujukan lkhz (2) kirang ti ± The kaayaan gawé dipeunteun (3) kirang ti 1% ± 2%.
5) Filter jeung réspon frékuénsi
a) Saringan lulus tinggi;
Frékuénsi wates handap nyaéta 0.3, 1, 3, 10, 30 sareng loohz, sareng simpangan anu diidinan nyaéta 0.3hz, - 3dB_ 1.5dB; l.3, 10, 30, 100Hz, 3dB ± LDB, lamping atenuasi: - 6dB / cot.
b) saringan low pass;
Frékuénsi wates luhur: 1, 3, lo, 30, 100kHz, BW 6, simpangan allowable: 1, 3, lo, 30, 100khz-3db ± LDB, lamping atenuasi: 12dB / Oct.
6) karakteristik kaluaran
a) Amplitudo kaluaran maksimum: ± 10Vp
b) Maksimum kaluaran ayeuna: ± 100mA
c) lalawanan beban minimum: 100Q
d) distorsi harmonik: kirang ti 1% lamun frékuénsi leuwih handap 30kHz sarta beban kapasitif kirang ti 47nF.
7) Bising:<5 UV (gain pangluhurna sarua jeung input)
8) Indikasi overload: nilai puncak kaluaran ngaleuwihan I ± (Dina 10 + O.5 FVP, LED hurung salila kira 2 detik.
9) waktos Preheating: ngeunaan 30 menit
10) Catu daya: AC220V ± 1O%

métode pamakéan

1. impedansi input panguat muatan kacida luhurna.Pikeun nyegah awak manusa atanapi tegangan induksi éksternal ngarecah panguat input, catu daya kedah dipareuman nalika nyambungkeun sénsor kana input panguat muatan atanapi ngahapus sénsor atanapi nyangka konektorna leupas.
2. sanajan kabel panjang bisa dicokot, extension kabel bakal ngawanohkeun noise: noise alamiah, gerak mékanis jeung ngainduksi sora AC kabel.Ku alatan éta, nalika ngukur dina situs, kabel kudu noise lemah sareng shorten saloba mungkin, sarta eta kudu dibereskeun tur tebih ti parabot kakuatan badag tina garis kakuatan.
3. las jeung assembly of panyambungna dipaké dina sensor, kabel jeung amplifier muatan pisan profésional.Upami diperlukeun, teknisi husus wajib ngalaksanakeun las jeung assembly;Fluks solusi étanol anhidrat Rosin (minyak las dilarang) kedah dianggo pikeun las.Saatos las, bal katun médis bakal coated kalawan alkohol anhidrat (alkohol médis dilarang) pikeun ngusap fluks jeung grafit, lajeng garing.Konektorna kedah tetep beresih sareng sering garing, sareng tutup tameng kedah ngaco nalika henteu dianggo
4. guna mastikeun katepatan tina instrumen, preheating bakal dilakukeun pikeun 15 menit saméméh pangukuran.Upami kalembaban langkung ti 80%, waktos pemanasan kedah langkung ti 30 menit.
5. respon dinamis tina tahap kaluaran: eta utamana ditémbongkeun dina kamampuhan pikeun ngajalankeun beban kapasitif, nu diperkirakeun ku rumus handap: C = I / 2 л Dina rumus vfmax, C nyaéta kapasitansi beban (f);Kuring kaluaran tahap kaluaran kapasitas ayeuna (0.05A);tegangan kaluaran puncak V (10vp);Frékuénsi kerja maksimum Fmax nyaéta 100kHz.Jadi kapasitansi beban maksimum nyaéta 800 PF.
6) adjustment of kenop
(1) Sensitipitas sénsor
(2) Keuntungan:
(3) Keuntungan II (keuntungan)
(4) - 3dB wates frékuénsi low
(5) wates luhur frékuénsi luhur
(6) Overload
Nalika tegangan kaluaran langkung ageung tibatan 10vp, lampu kaleuleuwihan hurung pikeun ngadorong pangguna yén bentuk gelombangna distorsi.gain kudu ngurangan atawa.kasalahan kudu dileungitkeun

Pamilihan sareng pamasangan sensor

Kusabab pamilihan sareng pamasangan sénsor gaduh pangaruh anu ageung kana akurasi pangukuran panguat muatan, ieu mangrupikeun bubuka ringkes: 1. Pamilihan sénsor:
(1) Jilid jeung beurat: salaku massa tambahan tina obyék diukur, sensor inevitably bakal mangaruhan kaayaan gerak na, jadi ma massa sensor diperlukeun pikeun jadi jauh kurang ti massa m objék diukur.Kanggo sababaraha komponén anu diuji, sanaos massana ageung sacara gembleng, massa sensor tiasa dibandingkeun sareng massa struktur lokal dina sababaraha bagian pamasangan sensor, sapertos sababaraha struktur témbok ipis, anu bakal mangaruhan lokal. kaayaan gerak struktur.Dina hal ieu, volume sarta beurat sensor diperlukeun pikeun jadi leutik sabisa.
(2) Frékuénsi résonansi pamasangan: upami frékuénsi sinyal anu diukur nyaéta f, frékuénsi résonansi pamasangan diperyogikeun langkung ageung tibatan 5F, sedengkeun réspon frékuénsi anu dipasihkeun dina manual sensor nyaéta 10%, nyaéta kira-kira 1/3 résonansi pamasangan. frékuénsi.
(3) Sensitipitas muatan: langkung ageung langkung saé, anu tiasa ngirangan gain panguat muatan, ningkatkeun rasio sinyal-to-noise sareng ngirangan drift.
2), Pamasangan sénsor
(1) Beungeut kontak antara sénsor sareng bagian anu diuji kedah beresih sareng mulus, sareng henteu rata kedah kirang ti 0.01mm.Sumbu tina liang screw ningkatna kudu konsisten jeung arah test.Lamun beungeut ningkatna kasar atawa frékuénsi diukur ngaleuwihan 4kHz, sababaraha gajih silicone bersih bisa dilarapkeun dina beungeut kontak pikeun ngaronjatkeun gandeng frékuénsi luhur.Nalika ngukur dampak, sabab pulsa dampak boga énergi fana hébat, sambungan antara sensor jeung struktur kudu pisan dipercaya.Hadé pisan mun éta ngagunakeun bolts baja, sarta torsi instalasi nyaeta ngeunaan 20kg.Cm.Panjang baud kedah pas: upami pondok teuing, kakuatan henteu cekap, sareng upami panjang teuing, celah antara sensor sareng struktur tiasa ditinggalkeun, kaku bakal ngirangan, sareng frékuénsi résonansi. bakal ngurangan.Baud teu kedah ngaco kana sénsor teuing, upami pesawat dasarna bakal ngagulung sareng sensitipitasna bakal kapangaruhan.
(2) Gasket insulasi atanapi blok konvérsi kedah dianggo antara sénsor sareng bagian anu diuji.Frékuénsi résonansi tina gasket sareng blok konvérsi langkung luhur tibatan frékuénsi geter struktur, upami henteu frekuensi résonansi énggal bakal ditambah kana struktur.
(3) Sumbu sénsitip sénsor kedah konsisten sareng arah gerakan bagian anu diuji, upami henteu sensitipitas axial bakal turun sareng sensitipitas transverse bakal ningkat.
(4) The jitter tina kabel bakal ngabalukarkeun kontak goréng jeung gesekan noise, jadi ngarah kaluar arah sensor kedah sapanjang arah gerak minimum obyék.
(5) sambungan baud Steel: respon frékuénsi alus, frékuénsi résonansi instalasi pangluhurna, bisa mindahkeun akselerasi badag.
(6) Insulated sambungan baud: sensor ieu insulated tina komponén diukur, nu éféktif bisa nyegah pangaruh médan listrik taneuh dina pangukuran.
(7) Sambungan base ningkatna magnét: base ningkatna magnét bisa dibagi jadi dua jenis: insulasi kana taneuh jeung non insulasi kana taneuh, tapi teu cocog lamun akselerasi ngaleuwihan 200g jeung hawa ngaleuwihan 180.
(8) Ipis lapisan lilin beungkeutan: metoda ieu basajan, respon frékuénsi alus, tapi teu tahan suhu luhur.
(9) Beungkeut sambungan baud: baud munggaran kabeungkeut kana struktur pikeun diuji, lajeng sensor ieu ngaco on.Kauntungannana henteu ngaruksak struktur.
(10) Binders umum: résin epoxy, cai karét, 502 lem, jsb.

Asesoris instrumen sareng dokumén anu disarengan

1).Hiji garis kakuatan AC
2).Hiji manual pamaké
3).1 salinan data verifikasi
4).Hiji salinan daptar packing
7, rojongan Téknis
Punten wartosan kami upami aya kagagalan salami pamasangan, operasi atanapi garansi anu henteu tiasa dijaga ku insinyur listrik.

Catetan: Nomer bagian anu lami CET-7701B bakal dieureunkeun pikeun dianggo dugi ka akhir taun 2021 (31 Désémber 2021), ti 1 Jan 2022, urang bakal robih kana nomer bagian énggal CET-DQ601B.


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Produk patali